Hrant’ın arkadaşları 19. duruşmada da Beşiktaş Adliyesi’ndeydi

Hrant Dink Davası’nın 19. Duruşması bugün Beşiktaş adliyesinde görüldü. Duruşma öncesi Hrant’ın arkadaşları Beşiktaş ve Dolmabahçe’de toplanarak “adalet nöbetleri”ne devam ettiler. Sabah 9,30 da Dolmabahçe’den yürüyüşe geçen grup Beşiktaş’ta bekleyen grupla birleşerek saat 10.00’da davanın görüleceği adliyeye doğru yürüyüşe geçti.

“Unutmayacağız”, “Affetmeyeceğiz” ve “Hrant için Adalet için” pankartlarıyla yürüyüşe geçen grup “Bu dava böyle bitmeyecek” dövizleri taşırken “Öldür diyenler yargılansın”, ” Faşizme inat kardeşimsin Hrant”, “Faşistler vuruyor, AKP koruyor”, “Hepimiz Hrant’ız hepimiz Ermeni’yiz”, “Türk, Kürt, Ermeni yaşasın halkların kardeşliği”, “Hrant için, adalet için”,”Unutmayacağız ve affetmeyeceğiz” sloganları attı.

“Samast’ın ağabeylerinin peşini bırakmayacağız”

Hrant’ın arkadaşları adına basın açıklamasını okuyan Metin Eray, “Sahipsiz soruların karanlığında adalet duygumuz kırık, öfkemiz gitgide büyüyor. Ama kimse unutmasın; bu dava böyle bitmez! Ogün Samast ceza alınca ‘işte adalet’ diyenler, bu işi tezgahlayan “ağbileri”nin peşini bırakacağımızı düşünmüş olmalılar. Yanılıyorlar!” diyerek birkez daha asıl failleri işaret etti.

Devamında Eray, “İstanbul Emniyet’indeki görev ve sorumluluk sahipleri hakkında İçişleri Bakanlığı’nın soruşturma izni vermesinin ardından Celalettin Cerrah’a soru soran var mı? İstanbul Valisi Güler milletvekilliğine sığındı, er ya da geç gerçekle yüzleşmek zorunda kalacak. Cumhurbaşkanlığı tarafından görevlendirilen Devlet Denetleme Kurulu’ndan niye ses çıkmıyor? MİT’in soruşturulması için Başbakanlık’tan sonunda izin çıktı! Kimler soruşturuldu?” diye sordu.

Eray, Hrant’ın davasının diğerleri gibi “hafıza çöplüğünde” kaybolacağını sananların yanıldığını, davanın takipçisi olmaya devam edeceklerini söyledi.

Açıklamaların ardından Hrant Dink’in ailesi, avukatları ve davayı izleyecek olanlar adliyeye giriş yaparlarken Hrant’ın arkadaşları dava bitimine kadar Adalet Nöbetlerine devam ettiler.

Dava yine ertelendi…

Mahkeme heyeti, Hayal’in Tekirdağ Cumhuriyet Başsavcılığınca adli tıp uzmanına muayene ettirilerek, gözlem altına alınmasını gerektirir akıl hastası olup olmadığı yönünde CMK’nın 74. maddesinin 1. fıkrası uyarınca rapor aldırılıp gönderilmesinin istenmesine karar verdi. Davanın 20. duruşması 19 Eylül 2011 tarihine ertelendi. Kısacası bir kez daha, daha önceki duruşmalarda da olduğu gibi, ne Hrant’ın gerçek katillerine yönelik bir adım atıldı, ne de tutuklu yargılananlar hakkında bir karar çıktı.

Adalet için nöbete devam

19 Eylül 2011 günü burjuva devletini ve onun baskıcı karakterini bir kez daha teşhir etmek, her türlü etnik, dinsel, cinsel ve kültürel baskının ve ezme ezilme ilişkisinin sınıflı toplumlar eliyle yaratıldığını, Hrant ve nicelerinin katilinin de egemen sınıf ve onun devleti olduğunu; tüm bunların çözümünün kapitalist mülkiyet ilişkilerine son vererek tüm insanların barış içinde yaşamasında; yani sosyalizmde olduğunu haykırmak için yine Beşiktaş Adliyesi’nde olacağız.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir